zondag 2 juni 2013

Breifestival in Nieuwpoort

Beste lezers,

Ik was zo vereerd toen mijn gehaakte kroontjes op de poppekinderen op het blog van Marijke van Ooijen verschenen, dat ik het voorgaande bericht lang op mijn blog heb laten staan. Als dank kreeg ik van haar zo'n prachtig romantisch speldenkussentje met een heel lief kaartje erbij!


Vorige week zaterdag ben ik naar het breifestival in Nieuwpoort geweest. Wat was dat leuk zeg! Het weer zat ook erg mee en dan heb je natuurlijk al de helft gewonnen!
Het hele dorp vierde feest. Alle inwoners waren gevraagd hun brei- en haakwerkjes ten toon te stellen, aan de vlag, aan de waslijn, voor het raam, aan de deur, aan het hek, op een bankje en zelfs gehaakte bloemen in de potten. Wat zag dat er allemaal leuk uit!'s Middags heb ik ook nog een stadswandeling onder leiding van een gids gedaan. Anja v/d Bosch vertelde met enthousiasme over haar stad. (Officieel is het een stad, maar in werkelijkheid is het maar een dorpje).

Heel de dag door werden er schapen geschoren, liep de muziek door de straten, volle gezellige terrasjes en aanspraak genoeg met andere handwerksters.
In het raadhuis kon je een lapje breien voor het goede doel, waarvan ze een deken zouden maken. Ik had nog wat lapjes van thuis meegenomen, op een bankje in het zonnetje de draadjes afgehecht, en daarna op de tafel bij de andere lapjes tentoongesteld.

Het was geen groot opgezet feest, maar omdat het best mooi weer was heb ik mij wel vermaakt. Af en toe een terrasje en slenteren door de smalle straatjes versierd met brei- en haakwerk.

Het voornemen is zo'n festival elk jaar te houden. Men denkt aan een quiltfestival voor volgend jaar.

De laatste weken ben ik druk met restjes katoen. Ik heb volgens de methode - a mile a minute - (als het filmpje niet vooraan begint, deze even terugzetten) reepjes gehaakt die ik dan weer aan elkaar haak. Een leuk alternatief voor granny squares.
Het vordert al aardig.

deze reepjes moet ik nog verwerken......

KREATIEVE GROETJES VAN ANNA!

2 opmerkingen:

* Haakjuffie * zei

Wat een leuke dag zeg, je zal wel genoten hebben!
En wat een origineel project waar je mee bezig bent. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Wateringen zei


Hay lieve Anna,

Meis wat leuk dat je mijn
kadootje op je blog hebt gezet!
En jouw kroontjes zijn zo super
schattig..!

Wat een leuke dag heb je gehad
en wat grappig al die reepjes,
ik ben wel benieuwd naar het
wat het eindresultaat wordt.

Liefs,
Marijke
www.marijkevanooijen.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...