vrijdag 13 april 2012

gehaakte wingspan sjaal shawl omslagdoek halswarmer col kol neck warmerOp het internet zie je veel patronen van een gebreide wingspan. Ik heb wel een haakpatroon gevonden maar daar werden alleen maar vasten gehaakt. Ik vind stokjes een beter idee, dus zelf maar aan het fröbelen gegaan. Ik heb het heel averechts aangepakt. Normaal begin je op de lange, rechte zijde en dan telkens minderen. Ik ben bij de punt begonnen en dus in een andere richting gehaakt.

Het klinkt ingewikkeld op mijn manier, maar het is super-eenvoudig, kijk maar....... De driehoeken heb ik als volgt gemaakt:

Je begint met 4 losssen, de eerste drie lossen gelden als 1 stokje, in de volgende steek 1 stokje
(= 2 stokjes). In de volgende rijen telkens aan 1 kant 1 stokje meerderen. Een kant loopt dus schuin en de andere kant blijft recht (zie foto).Als de driehoek de gewenste lengte heeft (ik heb 30 toeren), wordt deze als volgt omgehaakt:

Begin aan de bovenkant een klein stukje verder dan de hoek: haak 1vaste tussen de stokjes, 2 stokjes overslaan, 2 vasten tussen de stokjes, ga zo rondom, op de hoeken 3 of 4 vasten en eindig met 1 vaste naast de 1e vaste.Als alle driehoeken klaar zijn met vasten omhaken, worden ze een voor een aan elkaar gehaakt met een verschil van circa 6 toeren.
Er wordt een rechte kant met een schuine kant vastgehaakt (neem de twee binnenste lusjes van de vasten die gebruikt zijn bij het omhaken van elk gedeelte).


Zo ontstaat er een mooi opstaand randje. Als je het mooier vindt om de gedeelten aan elkaar te naaien kan dat natuurlijk ook!

Dit berichtje heb ik op zaterdag 14 april aangepast, want mijn wingspan is klaar. Ik heb er een nekwarmer van gemaakt, kijk maar naar mijn volgende berichtje. Klik bij labels - bovenin mijn blog - op wingspan.

Graag hoor ik of jullie dit leuk vinden!

Groetjes van Anna en een fijn weekend!!

7 opmerkingen:

Lief en Mooi zei

ik ken het helemaal niet, dit wordt mooi! ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Lindevrouwsweb zei

Wat leuk! Wat een mooie sjaal! Ja ik ben een haakfanaat! Ga hem zeker ook eens uitproberen...maar wanneer, ik kom tijd te kort voor zoveel moois! Bedankt voor je duidelijke uitleg! groetjes Joke

florenel zei

Wat een goed idee om hem te haken!Breien kan ik niet meer, maar haken gelukkig nog wel. Dus super-super bedankt.Nu nog even om wol en dan beginnen. Heerlijk.
Florenel.

Creadiva zei

Hallo

Vind hem super, ga het zeker uitproberen .... hoeveel wol heb je hiervoor gebruikt , daar ik maar 2 bolletjes van ca 280 meter heb, zou te gek zijn moest ik niet toekomen

info@creadiva.be

Alvast bedankt voor je antwoord
Groetjes
diane

Unknown zei

Ben hier pas aan het rondneuzen. Pas beginnen haken, maar dit lijkt me heel leuk om te doen en met een prachtig eindresultaat! Met welk garen en welke naald haak je deze en hoeveel heb ik nodig?
Bedankt alvast op voorhand voor de info.
Ik woon in Portugal en wil wol meenemen als ik naar België ga binnenkort.
Marleen

Unknown zei

Hallo ik benElly ik vind deze sjaal zo prachtig,kunt u mij vertellen hoe ik er een omslagdoek van kan maken.Ik hoop een berichtje van u,gr.Elly

Ineke Frank zei

Geweldige site heb je met geweldige patronen, knap gemaakt


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...