vrijdag 17 februari 2012

Creaweekend in Gorinchem 10 11 en 12 februari 2012

Vorige week zaterdag ben ik met mijn man naar "de beurs voor alle creatievelingen" geweest. Omdat het merendeel te maken had met kaarten maken, dachten wij niet zo lang zoet te brengen en hadden in ons achterhoofd om nog even naar de winkels in Gorinchem te gaan. Wij hebben vanaf ongeveer half 12 tot tegen half 5 alles op ons gemak bekeken, het was ruim opgezet en je kon overal goed bij om de creaties en demonstraties te zien.
Gelukkig stond er ook nog een kraampje van een handwerkwinkeltje uit Gorinchem, Signora Anna,
http://www.signora-anna.nl/  - voor mij niet zo moeilijk om te onthouden, want ik heet zelf Anna. Ik zag een heel leuk gehaakt kinderhesje hangen en vroeg of zij er een patroon van hadden. Een van de medewerksters vertelde mij dat zij het zelf gehaakt had met een patroon van Drops, dat gratis in het Nederlands te downloaden is. Ik heb bij haar 2 bollen garen van Online, Linie 242, Batik, 100 gram gekocht en ben zondag meteen aan dit werkje begonnen. Ik was nog bezig met een deken, maar kon het niet laten om er aan te beginnen! Ik heb het patroon wel aangepast, omdat de stekenverhouding met deze wol niet klopte en ben begonnen met de asymetrische vierkantjes te haken. Afgelopen woensdagavond heb ik het afgemaakt en dit is het resultaat geworden.
                              
                                                                   voorkant met sjaalkraag


achterkant                                                      detail van het asymetrische vierkantje
Leuk hè - een patroon van Drops Garnstudio - link naar dit patroon.
Vandaag belde mijn zus Lenie die altijd hele mooie kaarten maakt. Ze wilde ook wel eens wat anders en had op het internet gelezen dat haken heel verslavend werkt. Zij wilde ook wel eens gaan haken. We zijn samen naar de Wibra gegaan en ze is begonnen met een kleurige granny square dat uiteindelijk een dekentje moet worden. Het was heel gezellig zo samen!!! Het komt er niet altijd van omdat wij ook allebei nog een baan hebben.


Groetjes en een heel fijn weekend!


ANNA

5 opmerkingen:

Supersuusje zei

Wat een leuk vestje is het geworden met leuke vrolijke kleurtjes! Fijn weekend!

Rian zei

hallo, via signora anna kwam ik op je weblog terecht, omdat ik dit vestje van mijn schoonzusje herkende. Wat is het leuk geworden, zeg. kom je in oktober weer naar de beurs in Gorinchem?

Jolanda zei

Wat leuk....ik ben een beetje aan het rommelen op internet en kom je bij toeval tegen. En wat blijkt! Jij hebt "mijn vestje" gemaakt!! LEUK!!! Zo zie je maar weer......waar een creabeurs allemaal niet goed voor is!

Jolanda zei

Hoi! Ik kwam deze week bij toeval op je site terecht, maar had nog geen berichtje achtergelaten.

Ik ben de maakster van het vestje dat je bij Signora Anna hebt zien hangen.
Ik vond het zo grappig om "mijn vestje" zo bij jou terug te zien. Hij is goed gelukt hoor!
Jammergenoeg wil mijn dochter hem (nog) niet aan. Ach....komt nog wel hopelijk.

Gerrie zei

Hallo, ik zou dit vestje ook graag voor mijn kleindochter maken, maar kan het patroon helaas niet vinden op drops. Heb je toevallig nog een link o.i.d.? Bedankt alvast!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...